Holocaust Memorial Walk

Gedenkteken aan de Amstel

Op veel plaatsen in de stad zijn nog steeds de sporen te vinden van wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd met de Amsterdamse Joden. Gebouwen, parken, pleinen en monumenten hebben ieder hun eigen geschiedenis. Graag neem ik je mee op een wandeling door het deel van het centrum waar eens de oude Jodenbuurt was. We zullen bij verschillende monumenten en locaties stilstaan, terwijl ik je de interessante en aangrijpende verhalen van deze plekken vertel.

Joodse Invalide

Onze wandeling begint op het Weesperplein, bij het gebouw waar voorheen de Joodse Invalide gehuisvest was: een verzorgingstehuis voor Joodse bejaarden en gehandicapten. Hierna lopen we langs een aantal van de nieuwe grachten, langs het Waterlooplein en het Jonas Daniël Meijerplein om vervolgens naar de Plantagebuurt te gaan. Daar, naast dierentuin Artis, is ons eindpunt. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en samen gaan we langs meer dan vijftien locaties en monumenten.

Stolpersteine/struikelstenen

De wandeling kost €30 per persoon. Geïnteresseerd? Neem meteen contact op! 

 

De verhalen uit Lotty's bankje vormen de basis van de Holocaust Memorial Walk. Het is mogelijk het boek tijdens de wandeling aan te schaffen voor €17,50.

 

Het is mogelijk een privé wandeling te boeken. Maximaal zes personen voor €250.

Mocht je een recensie willen achterlaten of willen lezen wat andere gasten zeggen, klik dan op onderstaand icoon.

Meer foto's zien? Klik op het Instagram-icoon hieronder.