Holocaust Memorial Walk

 

Hollandse Schouwburg

 

Op veel plaatsen in de stad zijn nog altijd de sporen te vinden van wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd met de Amsterdamse Joden. Gebouwen, parken, pleinen en monumenten hebben ieder hun eigen geschiedenis. Tijdens deze wandeling door de voormalige Amsterdamse Jodenbuurt laat ik een vijftiental van deze locaties zien en vertel ik de interessante en vaak aangrijpende verhalen die hierbij horen.

 

 

Schaduwkade

Tijdens de wandeling behandelen we verschillende belangrijke aspecten van de Jodenvervolging in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door dit te doen op historische locaties ontstaat er een sterk bewustwording van de omgeving. De geschiedenis wordt hierdoor bijna tastbaar en het wordt duidelijk hoe onlosmakelijk de stad nog steeds verbonden is met de zwartste pagina uit haar verleden.

 

 

Hoofdkantoor Joodse Raad

De wandeling duurt doorgaans ongeveer tweeënhalf uur, al is dat wel afhankelijk van het aantal vragen dat gesteld wordt en de gesprekken die ontstaan. Per persoon €30,- excl. BTW. Door gemeentelijke bepalingen is de maximale groepsgrootte 15 deelnemers. 

Mocht je een recensie willen achterlaten of willen lezen wat andere gasten zeggen, klik dan op onderstaand icoon.