Even voorstellen

Ik ben Gerben Post en als historicus houd ik me bezig met de geschiedenis van de vervolging van de Nederlandse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

De geschiedenis van de vervolging van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft mij altijd aangegrepen. Mijn fascinatie voor de Holocaust begon toen ik twaalf jaar oud was en mijn moeder mij meenam naar het Anne Frank Huis. Ik kon maar moeilijk bevatten dat een massamoord op die schaal ooit heeft kunnen plaatsvinden, en relatief zo kort geleden.

 

Jaren later ben ik geschiedenis gaan studeren en heb ik een master Holocaust en Genocidestudies aan de Universiteit van Amsterdam afgerond, waarna ik mij vooral ben gaan verdiepen in de Jodenvervolging in Nederland. Sinds vier jaar werk ik voor de Anne Frank Stichting als  educatief groepsbegeleider en werk ik als historicus mee aan projecten van de afdeling Educatie. Het voelt alsof de cirkel rond is. 

 

Naast mijn werk voor de Anne Frank Stichting houd ik me bezig met historisch onderzoek. Ik ben een verhalenverteller en ik probeer dan ook zo veel mogelijk bekende en onbekende verhalen onder de aandacht te brengen.

 

Door verhalen te vertellen, breng ik vroeger naar nu. Post over vroeger.